Risiini öljy

Risiini öljy

Kasviöljyt ovat puhtaasti luonnontuotteita, ne on puristettu tai erotettu muulla tavalla kasvin siemenistä, kukista tai muista kasvi osista. Raaka-aine valikoima on laaja kotimaisista tutuista ja turvallisista öljyistä, eksoottisiin ja tuntemattomampiin teho öljyihin.

Kasviöljyistä voi valmistaa ihania Diy tuotteita ja kotikosmetiikkaa tai käyttää niitä sellaisenaan kosteuttamaan, hoitamaan tai liukastamaan. 

Tällä kertaa esittelen teille risiini öljyn. Nature by Ampun blogiin tulee vähitellen esittelyyn erilaisia kasviöljyjä, vahoja, eteerisiä öljyjä sekä muita luonnonkosmetiikan raaka-aineita.


Risiini öljy (Ricinus communis)

Risiini öljy, englanniksi castor oil, on risiinikasvista tuotettu öljy, jota ei voi mitenkään verrata toisiin kosmeettisiin öljyihin. Riippuen valmistajasta öljy tuotetaan esimerkiksi Intiassa.

Risiini öljy on paksu ja tahmea öljy, joka ei imeydy ihoon kovin herkästi, vaan jättää iholle ja hiuksiin kosteuttavan pinnan. Risiini öljy sisältää jopa 90% risiinihappoa. Risiini öljyä ei saa käyttää pelkästään, se sekoitetaan aina johonkin muuhun öljyyn. Käytä maksimissaan 20% ihon hoito tuotteissa, koska se kuivattaa ihoa ja hiuksia liikaa käytettäessä.


Risiini öljy on hyvä öljy hiusten ja parran hoidossa, koska sitoo kosteutta hiuksiin ja vähentää hilsettä. Sopii hyvin myös huulten hoitotuotteisiin, lopputuloksena kiiltävä pinta. Saippuan valmistuksessa tuo saippuaan kovuutta ja vaahtoavuutta.

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.