Avokado öljy

Avokado öljy

Kasviöljyt ovat puhtaasti luonnontuotteita, ne on puristettu tai erotettu muulla tavalla kasvin siemenistä, kukista tai muista kasvi osista. Raaka-aine valikoima on laaja kotimaisista tutuista ja turvallisista öljyistä, eksoottisiin ja tuntemattomampiin teho öljyihin.

Kasviöljyistä voi valmistaa ihania Diy tuotteita ja kotikosmetiikkaa tai käyttää niitä sellaisenaan kosteuttamaan, hoitamaan tai liukastamaan. 

Tällä kertaa esittelen teille avokado öljyn. Nature by Ampun blogiin tulee vähitellen esittelyyn erilaisia kasviöljyjä, vahoja, eteerisiä öljyjä sekä muita luonnonkosmetiikan raaka-aineita.


Avokado öljy (Persea Gratissima)

Avokado öljy valmistetaan avokadon rasvaisesta hedelmälihasta puristamalla. Riippuen valmistajasta öljy tuotetaan esimerkiksi Etelä Afrikassa.


Avokado öljy on miedon tuoksuinen ja rasvainen öljy, mutta imeytyy ihoon suhteellisen nopeasti. Avokado öljy ravitsee ja silottaa ihoa.

Sopii erityisesti kuivalle, ikääntyvälle ja couperosa iholle, se hoitaa ja ravitsee ihoa. Avokado öljy sisältää runsaasti Omega 9 ja Omega 7 sekä A-, D- ja E-vitamiinia.


Avokado öljy sopii hyvin esimerkiksi huulivoiteisiin, paksumpiin hoitaviin voiteisiin. Se on myös erinomainen lisä saippuan valmistuksessa. Se antaa ihanan pehmeän vaahtoavuuden saippualle, mutta sitä ei kannata käyttää 15-20% enempää koska saippua pehmenee liikaa.

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.